Samoczynne włączenie sie ESP.Skoda Octacia RS 1.8 T 180KM. 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Atuta
    Classic
    • 2011
    • 5

na dniach przyszedl zestaw filtrow i olej

jutro wymiana.

poza tym szukam nowych dywaników bo te co mam już nie wyglądają zachęcająco..
    mam teraz z napisem octavia, z wierzchu materiał pod spodem guma ktoś wie gdzie można takie nabyć?
    byłem w Kaliszu w ASO to zaśpiewali mi 240zl...
    nauka jazdy Warszawa
  • jar3ko
    Classic
    • 2010
    • 10

Witam Szanowną brać!
    Od pewnego czasu w mojej Octavi, podczas jazdy samoczynnie załącza się ESP i zaczyna przyhamowywać koło prawy przód tak jakby auto wpadło w poślizg (choć wcale w poślizg nie wpadło). Dzieję się to niezależnie od nawierzchni, prędkości itd. Próbowałem już zmieniać czujnik ABS po prawej stronie, ale to nic nie pomaga. Co może być przyczyną? Po podpięciu do kompa pokazalo błąd 1542 który następnie został wykasowany. Po kolejnym podpięciu do komp pokazało że wszystko jest ok koła kręcą się równo. Myślałem że problem minął lecz po przejechaniu 200kilometrow znowu ni z gruchy ni z pietruchy przyhamowało prawe koło i zaświeciła się kontrolka od kontroli trakcjii.Po zgaszeniu samochodu po pewnym czasie kontrolka gaśnie i pozostaje mi tylko czekać aż kolejny raz mnie zaskoczy.Może ktoś miał już taki problem, proszę o jakieś podpowiedzi.Pozdrawiam Jarek.

Komentarz

Pracuję...